Urban Viking

En livsstilsfilosofi om hur vi kan optimera vår livskvalitet

URBaN VIKING

MÄNNISKOR SOM BOR

I STADSMILJÖ

SKANDINAVISK KRIGARE, BONDE ELLER KÖPMAN

EN MODERN MÄNNISKA

som strävar efter ett högt psykiskt välbefinnande och vara mentalt moståndskraftig, med en kropp som är vital, stark och energisk.

 
Vår Filosofi

Vi lever i en hektisk, modern och händelserik tidsepok. Vi matas dagligen av tusentals intryck. Vi försöker oavbrutet passa tider. Vi jagar efter erkännande, prestationer och mening. Men... vår kropp och vårt sinne hänger inte med. Vi är ett resultat av en evolution som skett under miljontals år. Vi är skapade för en annan tillvaro än det vi lever idag. Det har skett en kollision.  

Urban Viking filosofin är det tveeggade svärdet som sammanfogar dessa ytterligheter.  Ett koncept som tar hänsyn till urmänniskans behov och samtidigt ger oss verktyg att hantera och optimera dagens urbana miljö och vardag. Vi försöker passa in socialt och bli omtyckta. Vi försöker anpassa oss efter en samhällsstruktur och samtidigt vill vi ses som starka och drivna. Vi står ständigt i känslan av att aldrig ha tillräckligt med tid, aldrig vara bra nog eller prioritera våra egna önskningar. Och många av oss hamnar i ett tankemönster där vi ställer oss frågan; Hur hamnade jag här? Vad är det jag egentligen vill? Vem är jag?

Vår filosofi kräver svar.

Vem är Du?

Vem är Du egentligen?

Vi vill inte höra Ditt namn, Din ålder, vart Du bor eller vad du jobbar med. Din arbetstitel säger ingenting om dina karaktärsdrag, dina drömmar eller mål. Vi vill veta vad som driver Dig, vad Du vill uppnå, vad vill du bli ihågkommen för? Vi vill höra din historia, vi vill veta vad som krävs för att Du ska kunna känna att Du är den bästa versionen av Dig själv.

 

Vår filosofi innebär inte att det finns enkla svar på svåra frågor. Men det finns alltid ett svar, en väg framåt och ett val att kunna skapa den tillvaron Du drömmer om. Vi kombinerar den senaste vetenskapen inom näringslära, beteende och träning tillsammans med vår egen erfarenhet för att skapa intelligenta lösningar som passar dig.

 

Denna filosofi kommer ge Dig en stark kropp att vara trygg i, ett stabilt sinne att lita på, en emotionell motståndskraft och ett liv att se fram emot.

Vår Vision

Vi har många års erfarenhet med att hjälpa människor i deras unika livssituationer. Vi har rest världen över för att lära och utbildas av de bästa inom personlig utveckling, näring och träning. Med kunskap från bland annat världsledande karaktärer som Tony Robbins, Charles Poliquin, Luke Leaman, Joel Jamieson och Dr. John Berardi  tillsammans med vår egen erfarenhet har vi skapat ett system för att bli en Urban Viking. En modern människa som frodas och utvecklas i vår stressfulla värld. 

Urban Viking är inte för alla.

Det är för den som vågar se sig själv spegeln och rannsaka sig själv, sina beteenden, behov och brister. Att ärligt och kritiskt se på sig själv för att finna ut vem man verkligen är.

 Urban Viking är för Dig som inte vill leva i det förflutna, eller titta i backspegeln och ångra allt som inte blev sagt eller gjort. Det är för Dig som vågar blicka framåt, ta sikt för en ny verklighet och är beredd att göra arbetet som krävs dagligen för att nå dit.  

Vår vision är stötta människor att bli Urbana Vikingar!

Urban Vikings vägvisare

KARAKTÄR

Jag vet vem jag är. 

Jag vet vem jag vill vara.

Jag vet vart jag är på väg.

Skärmavbild 2021-08-14 kl. 18.30.31.png

UTVECKLING

Jag strävar efter att aldrig vara fullärd och vara ständigt sökande efter förbättringar och information.

UTHÅLLIG

Min kropp och mitt sinnes förmåga att vara uthållig, tålmodig och stark i alla typer av umbäranden. Jag vill vara ihärdig och vara den som axlar upp när situationen kräver det. 

RELATIONER

Den viktigaste relationen jag någonsin kommer att ha är den till mig själv. Först när den är sund kan jag ha genuina och hållbara relationer till andra.

ANSVAR

Mina resultat är en återspegling av det ansvar jag tar för min personliga resa, mitt mående och mina handlingar.

VEM VILL JAG VARA?

HUR VILL JAG UPPFATTAS?

VEM VILL JAG SE I SPEGELN?

VEM VILL JAG VARA?

HUR VILL JAG UPPFATTAS?

VEM VILL JAG SE I SPEGELN?

MOD

Jag har modet och villigheten att fatta beslutet att möta lidande, smärta, fara, osäkerhet eller obehag.

ANALYTISK

Min förmåga att stanna upp, utvärdera mig själv, min omgivning och min situation för att ta kloka och säkra beslut​.

ANPASSNINGSFÖRMÅGA

Min förmåga att snabbt acceptera och hantera förändringar och utmaningar. 

Wolfpack

Som barn född på sent 80-tal så är jag uppvuxen i en tid då VHS var alla barns fribiljett ut i världen. På film kunde man se saker man aldrig sett förut eller kunde föreställa sig existera. Jag minns hur mina syskon och andra barn i min omgivning avverkade den ena Astrid Lindgrens-filmen efter den andra, men inte jag. Jag hade en enda film som jag brukade gömma under sängen för att inte riskera att den skulle försvinna. En film som blev starten på en livslång kärlekshistoria.

 

Mia Tuk, eller som han också kallas, White Fang. Tillsammans med Ethan Hawke gjorde denna duo succe’ i filmen Varghunden som är baserad på en av Jack Londons roman från 1906. Guldgrävaren Jack tog mig med till Klondike i jakten på guld. Jack introducerade mig för slädhundar av samma ras jag idag är uppfödare av och har en enorm kärlek till. Jag togs med till ett vilt och helt magiskt Alaska med ett rikt djurliv, magisk natur och han visade mig vägen till mitt livs första kärlek- Mia Tuk. 

Mia Tuk, också kallad Vitkäft, en varg fostrad av en inhemsk stam som under filmens gång hamnar i händerna på Jack. Dessa två kommer att bygga ett otroligt starkt band byggt på tillit, förståelse och viljekraft. Denna varg gick rakt in i mitt hjärta. Hans ylande sjöng i samma takt som mina hjärtslag, hans mörkbruna ögon likt mina egna såg på världen på ett sätt jag kunde förstå och relatera till. Han blev min tillflykt i barndomen, och han har lagt grunden för allt jag har att tacka för idag. 

 

Mia Tuk väckte inte bara mitt intresse för vildmarken utan också för vargen och dess unika egenskaper. Vargar är intelligenta och sociala varelser med en disciplinerad flockstruktur. Men trots den hierarki som råder så finns det fundamentala grundpelare som flocken vilar på. Och det är dessa jag inte bara har valt att göra till mina egna i mitt egna liv, utan också vad vi vill skapa inom Urban Viking Wolfpack. Vargar är otroligt uthålliga och starka. De är av naturen nyfikna och söker ständigt förändring och förbättring. Att stanna kvar i status quo är ingenting för en varg!

 

Vår vision är att skapa en flock, en familj. En familj där alla har en plats och alla ses som en tillgång. Ingen är mindre värd en någon annan och för att familjen ska vara stark så måste alla jobba mot samma mål. En familj som inte sammanflätas av blodsband utan av vänskap, uppoffringar, delad vision om att bli en del av något större än bara en grupp med likasinnade. En familj där vi lyfter varandra, där vi skyddar varandra och ser värdet av att ju fler vi är desto starkare är vi. 

 

Familj för mig har aldrig inneburit en kärnfamilj, men jag har haft en enorm glädje och trygghet i den familj jag skapat där jag vet att relationerna är genuina, äkta och ömsesidiga. Och jag tror att en familj och en tillhörighet är det vi är skapta för att tillhöra, det gäller bara att hitta den flock man trivs bäst i.

 

Jag kan än idag höra hans ylande och se honom i mitt inre. Hur han blickar ut mot vildmarken för att sedan sluta ögonen och yla sitt hjärtas sång mot månens sken. Och han berör mig. Hans längtan ut till vildmarken. Att få vara fri. Hans hunger efter sin flock, och hans längtan efter att få tillhöra. Att få tillbaka sin identitet. Få springa över mosstäckta stigar, genom vatten, över bergen. Vi delar samma längtan, han och jag. 

 

Denna varg må vara en simpel tämjd varghybrid i en av 90-talets största filmer. Men i mitt hjärta bär jag med honom precis som han av naturen var- vild och orädd. Han har blivit en symbol för mig, att aldrig tämja det vilda i mig, att inte låta elden inom mig slockna. Jag vill förbli hungrig, jag vill vara fri. Jag vill vara ett med naturen och tillhöra något större än mig själv. 

Precis som nosavtrycket jag har tatuerat på min arm som en påminnelse om denna stora kärlek jag har för detta magnifika djur och allt det representerar för mig, så är det också en känsla och längtan jag hoppas kunna återskapa i det vi har valt att kalla för vår wolfpack. /   My Ari Engberg
PNG Transparent_196F3D.png
Eagle

Efter att jag hade genomfört en av Sveriges hårdaste militära utbildningar på fallskärmsjägarskolan i Karlsborg gjorde jag en tatuering på revbenen vid sidan av hjärtat. Denna tatuering  skulle jag bära med mig resten av livet och vara en daglig påminnelse.

 

De svenska fallskärmsjägarna har ett tecken, en identifikationssymbol.

 

Det är en gyllene örn.

 

Symboliken av en örn har alltid varit personlig för mig. Jag är en person som väldigt sällan kommer ihåg mina drömmar. Men en dröm etsade sig fast i mitt minne. Under en tid i min barndom kom den tillbaka till mig om och om igen.

 

Jag flög som en örn över höga berg, sjöar, gröna vidsträckta skogar, djupa dalar och med solen lysandes i mitt ansikte när den sänkte sig över horisonten. Jag hade världen framför mina fötter och jag hade möjligheten att ta mig dit jag ville. Den frihetskänslan denna dröm betydde för mig var helt obeskrivlig. Ordet ”Frihet” myntades i mitt inre. Jag ville vara fri. 

 

Jag valde inte Fallskärmsjägarskolan som militär utbildning av anledningen att de hade en örn som symbol. Jag valde den för att den var den svåraste, både fysiskt och mentalt. Men när jag insåg att de hade en örn som identifikationssymbol kände jag att detta var rätt!

 

Den dagen jag tatuerade in örnen lovade jag mig själv tre saker. Detta skulle vara några påminnelser som jag skulle landa tillbaka på i livets alla situationer. 

  1. Denna symbol skulle vara en daglig påminnelse för mig att jag skulle klara av de utmaningar som livet utsatte mig inför, oavsett svårighetsgrad. Om jag hade klarat av denna utbildning, då skulle jag klara av allt annat. 

  2. Denna symbol skulle också vara en påminnelse om att jag värderar frihet högt. Alla berg och dalar går att flyga över. Alla hav och stormar kan man ta sig igenom. Ingen ska hålla mig tillbaka från att leva ut mina drömmar. Jag vill vara fri och skapa det livet jag önskar. 

  3. Denna symbol skulle påminna mig att jag aldrig skulle sluta utmana mig själv. Jag hade under ett år av fysiska och mentala utmaningar insett att personlig utveckling sker utanför min komfortzon. Det är alltid skrämmande och obehagligt att lämna tryggheten. Men i slutändan är man tryggare, rikare på upplevelser och med en större självkännedom. 

 

 

På min resa genom livet vill jag vara fri. Både mentalt och fysiskt.

Jag ska under alla omständigheter äga förmågan att behärska det jag önskar att få till och uppleva. Mitt sinne styr och min kropp är mitt färdmedel. Varje dag väljer jag mitt förhållningssätt till allt jag möter och de känslor jag upplever. Kvaliteten av mina tankemönster skapar kvaliteten i mitt liv. Och genom kloka vardagliga vanor ska jag upprätthålla en kropp som är kapabel, uthållig, stark och motståndskraftig, oavsett umbäranden.

 

Detta är min definition av att vara en Urban Viking. 

"Örnen" är därför Urban Vikings symbol för personlig utveckling.

 

/Rasmus Are Engberg

PNG Transparent_Red.png
PNG Transparent_Aurora.png
PNG Transparent_Red.png
Urban Viking
Ett helhetskoncept med effektiva tillvägagångssätt för att förbättra din livskvalitet. 
Håll dig uppdaterad
©2021 Urban Viking Engberg
  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle