Nu bränner vi våra skepp!

Uppdaterad: 10 nov 2019

Genom att berätta för alla om kring oss och hela Norge om vår stora dröm har vi nu bränt våra skepp som man brukar säga. Vi har nått en punkt där det inte finns en väg tillbaka.

Vi var precis med i en stor artikel i en av Norges största tidningar, VG. Det blev både ett dubbeluppslag i pappersformat och en artikel på nätet med länk till vår blogg vilket vi är superglada för! Men att exponera sig i media är också läskigt och jag personligen är inte helt bekväm med det.


Det känns naket att berätta för okända personer och inte kunna se deras reaktioner eller höra hur de tänker om saken. Kanske för att man ibland mött människor som inte alls förstår oss eller det som driver oss till en början. Det är lätt att bli missförstådd. Och jag vet att många tycker att vi är helt galna. Men det som gör mig lugn är att jag också vet att det är många som inspireras av det vi gör. Tack till alla ni som skriver privata mail och meddelanden till oss och hejar på och visar ert stöd. Det betyder SÅ ofattbart mycket! Era ord ger oss kraft, mod och energi att fortsätta. Varje tumme upp, läsare, smiley eller gilla-markering gör att vi känner oss mindre ensamma i allt det vi går igenom.


Genom att berätta för alla om kring oss och hela Norge om vår stora dröm har vi nu bränt våra skepp som man brukar säga. Vi har nått en punkt där det inte finns en väg tillbaka. Det är psykologiskt tyngre och svårare att avbryta och att INTE genomföra, än att avsluta det vi påbörjat. Det känns som om vi inte kan avbryta projektet nu när det är offentligt. Något som brukar fungera väldigt bra för våra äventyr. Jag har många gånger tänkt på nederlaget om vi ger upp och jag har envist fortsatt trampa eller paddla.När det gäller motivation brukar man ge just det rådet, att göra sin målbild offentlig. Genom att göra det bränner du dina skepp och du når en punkt där det inte längre finns en väg tillbaka till tryggheten. Konceptet kommer från en inspirerande historia om Hernán Cortés som med sin gigantiska arme skulle hämta en stor skatt i Mexico. När han nådde Mexico brände han alla båtarna och gav en tydlig signal till sin arme. Det finns ingen väg tillbaka.

Vi tar skatten och erövrar landet, eller så misslyckas vi och blir erövrade.


Idag använder man detta uttrycket för att förklara att man korsar en linje. Att man tagit ett fast beslut. Det finns inte längre en väg tillbaka. Alla tankar, ansträngningar och allt fokus måste framöver gå till vägen framåt mot önskat mål. Det är precis vad vi behöver just nu.

Vi behöver samla all kraft och fokus vi kan för att genomföra detta stora, skrämmande och spännande äventyr.Varje intervju vi gör innan våra resor blir som en slags mental förberedelse där vi får möjligheten att verkligen tänka igenom vad vi ska göra. Men kanske viktigaste, varför vi ska göra det. Vi får chans att prata med varandra och påminna oss om hur allt började, vad vi varit igenom hittills och var vi är på väg. När vi läser hur en annan människa ser på oss och det vi gör ger det oss ett ytterligare perspektiv på det vi ska genomföra. På något sätt blir allting mer verkligt när vi läser en artikel om det hela. Det är som om vi landar i det vi ska göra innan vi ger oss iväg. Och det känns väldigt viktigt och skönt.

Här är en länk till hela artikeln i VG.

Nu är det alltså offentligt - vi ska ta oss runt jorden med egen kraft och med olika transportsätt. Det blir ett decennium packat med äventyr, utmaningar och upplevelser!

Följ med! /Susanne

Ge ditt omdömmeInte nöjdInte helt nöjdBraUtmärktÄlskar detGe ditt omdömme
Kontakta oss
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
FBE-Dark-BG-(RGB) 2.png

© 2020 by URBAN VIKING

PERSONLIG TRÄNING