Vad är Jorden runt utan motor?

Vi berättar vad det är vi egentligen ska göra och på vilket sätt vi kommer att genomföra resan. Undrar du hur, var och när? Låt oss förklara...Vi ska ta oss runt jorden med olika transportsätt och vi delar upp resan i olika etapper av praktiska skäl. Varje etapp kommer innebära en ny typ av utmaning och problem för oss att lösa. Det blir ett spännande decennium med möjlighet till konstant utveckling för oss fysiskt, emotionellt och mentalt. Länge har vi letat efter en lösning på hur vi kan uppfylla drömmen utan att behöva ge upp vårt företag. Vi tror att denna lösning är svaret.


Planen är att ta äventyret i bitar där vi betar av en distans varje år. Den största fördelen blir som sagt att vi kan hålla UrbanViking och FitByEngberg vid liv. Men det finns flera andra fördelar. Vi får mer tid att fokusera på varje etapp, både gällande förberedelser inför och bearbetning efteråt. Det ger oss också mer tid att klippa film och berätta om projektet för omvärlden. Vår ekonomiska situation bli mer hållbar och vi kommer ha bättre förutsättningar att genomföra alla etapper på ett tryggare sätt. Men vi kommer också få en konstant ström av nya utmaningar och äventyr att längta till och bygga mot. Inte en enda stor resa som pågår under flera år och lämnar en enorm tomhet efter sig när den är över. Inte samma vakuum som vi kände efter vår bröllopsresa. Vi tror det kommer göra att vi mår bättre.Här är hela resans olika utmaningar:

VästAfrika med tandemcykel (etapp 1-3)

Över Atlanten med roddbåt (etapp 4)

Genom Karibien med kajak (etapp 5)

USA på tvärs med tandelcykel (etapp 6)

Stilla havet med segelbåt (etapp 7)

Med cykel eller till fots från Sydostasien hem till Oslo (etapp 8-10)Etapp 1 startar på den sydligaste spetsen i Afrika, Cape Agulhas och går genom Namibias ökenlandskap vidare genom frodiga Angola och slutar i huvudstaden Luanda där vi flyger hem igen. Vi kommer hem till Oslo och jobbar med våra PT-kunder, UrbanViking och våra andra projekt i tio månader innan vi ger oss ut igen.


Etapp 2 startar där vi slutade i Luanda, Angola och går till Accra i Ghana.

Vi kommer hem till Oslo och jobbar med våra PT-kunder, UrbanViking och våra andra projekt i tio månader innan vi ger oss ut igen.


Etapp 3 startar i Ghana och går till Tarfaya, Marocko.

Vi kommer hem till Oslo och jobbar med våra PT-kunder, UrbanViking och våra andra projekt samt förbereder oss inför rodden.


Etapp 4 startar i Marocko med roddbåt och går över Atlanten till Antigua.


Etapp 5 går med kajak från Antigua genom Karibiens paradisöar upp till Miami, USA.


Etapp 6 går med tandemcykel från Miami tvärs över USA till ort på västkusten.


Etapp 7 startar på västkusten i USA och går troligtvis med segelbåt över Stilla Havet till Sydostasien.


Etapp 8 blir från där vi kommit i land tills vi är hemma igen. Troligtvis med tandemcykel. Kanske i flera etapper och möjligen med ett stopp på vägen där vi länge drömt om att ta oss till fots genom Nepal.Det är många saker vi aldrig tidigare gjort och väldigt mycket vi måste lära och göra för att lyckas med hela rundresan. Vi vet inte alla detaljer och steg från start till mål just nu. Men vi vet att vi är kapabla till att hitta lösningarna. En del av poängen med äventyret är just det, alla steg vi måste genom för att genomföra hela projektet. De färdigheter vi måste lära oss för att nå mål. De människor vi måste bli för att klara av det här. Det är vad som lockar oss mest av allt! Detta äventyr ska bli galet spännande, krävande, kul, utmanande, skrämmande och minnesvärt! Vi är otroligt glada över att vi äntligen vågat hoppa! /Susanne

Ge ditt omdömmeInte nöjdInte helt nöjdBraUtmärktÄlskar detGe ditt omdömme
Kontakta oss
  • Vit Facebook Ikon
  • Vit Instagram Ikon
FBE-Dark-BG-(RGB) 2.png

© 2020 by URBAN VIKING

PERSONLIG TRÄNING