Image by Vishnu Prajapati
Vildmarksterapi
Personlig utveckling tillsammans med andra ute i naturen

Vad är Vildmarksterapi?

Samtal, friluftsliv och fysisk aktivitet har en bevisad positiv effekt på flera problem vi möter på idag i vårt samhälle. Tillsammans med vår vildmarksterapeut genomför vi olika arrangemang genom skog och mark,  över fjäll och vatten. Vi tar oss tid till att djupdyka i de områden i ditt liv där du kan göra betydande förändringar mot ett mer tillfredsställande liv.

Fördelarna med
vildmarksterapi

Skog och mark
Forskning visar att människor som tillbringar mer tid i naturen har en större känsla av en god hälsa. Naturen ger oss en vaken vila och har en läkande kraft.

I skogen ändrar vi vår uppmärksamhet. Vi får ett avstånd från media, telefon och alla krav. Vi kommer hem till vårt naturliga habitat och till ett forum där vi kan stanna upp, andas och reflektera. Att komma ut från sin lägenhet eller sitt hus och få vistas ute i naturen är ett enkelt knep att skapa välmående. Naturen är det perfekta forumet att skapa ett fokus till de man behöver ta tag i.
Rörelse
Det finns en kraftfullhet i att bara gå och röra på sig. Det är en signifikant enkelhet i att med våra egna ben transportera oss genom skogar, längs stigar och sjöar.

Rörelse är medicin, både för kroppen och sinnet. Vår kropp och vår hjärna mår bra av rörelse och genom att ta oss från en punkt till en annan bygger vi en god hälsa. Denna turen tar oss genom skog och mark där målet är att röra på oss, inte att komma fram.
Stillhet och tystnad
Vi får möjlighet att ta en paus från distraktioner, "måsten" och "borden". 

Tid för god reflektion är en lyxvara idag. Det är inte många minuter av en dag vi inte matas av ett konstant flöde av information eller intryck. Om vi får en paus på bussen eller i kön i mataffären tar vi upp telefonen. Hjärnan får sällan vila. Under dessa dagar får vi den tiden. Vi får möjlighet att reflektera kring de frågorna vi brottas med i vardagen och knyta upp de knutarna som håller oss tillbaka. De olika arrangemangen har olika fokusområden beroende på vad du behöver. 
Gemenskap
Det finns få saker som överträffar ett gott samtal vid en lägereld. 

Vi är en grupp människor med olika livssituationer, problemställningar och erfarenheter. Tillsammans kan vi dela, lyssna och skapa en god gemenskap på vägen. Ett samtal med en annan människa kan vara den starten eller det perspektivet man behöver för att ta nästa steg i sin personliga utveckling. 
Vildmarksterapi
Äkta personliga utveckling ute i vildmarken.

Detta är inget vanligt arrangemang. Vi tar det bästa av två världar och skapar en unik, lärorik och givande upplevelse. Med hjälp av beprövade metoder inom självhjälp och personlig utveckling, och i stöd av vildmarksterapeuter genomför vi en tur genom vildmarken.  
Är Vildmarksterapi för dig?
Är du en person som älskar att vara ute i naturen?
Har du en vision om vem du vill vara med saknar strategier för att uppnå det?
Har du en dröm om något du önskar att uträtta, men står handfallen i startgropen?
Sliter du med något emotionellt som tar all din energi?
Upplever du sorg för något du förlorat?
Är du redo att investera i din personliga utveckling?


Svarar du "Ja" på någon av dessa frågor - då är ett eller flera av Urban Vikings Vildmarksterapi arrangemang för dig. Varje arrangemang är uppbyggt på sitt unika sätt för att varje deltagare ska få hjälp att hantera och möta sina egna utmaningar.

Fjällfulness - Skapa ditt livs kompass och sök svar inom dig själv.
Ledkrysset - 
Skapa en karta med ledkryss genom livet.
Bergtagen - Ett möte med sorgen vi bär med oss.  

Fjellfysik - 

Vildmarksterapi i praktiken
Vi utnyttjar Skandinaviens otroliga natur och med en liten grupp beger vi oss ut på ett litet äventyr tillsammans. Det är vi och naturen. Även om vi har en plats i sikte för turen är det själva resan som är det viktiga, inte att komma fram.

På vägen stannar vi upp och lyssnar på f
öreläsningar. Vi tar tid till reflektion. Varje deltagare får ett arbetshäfte som ska fyllas i under vägen. Vi ställer oss de ärligaste frågorna och vi försöker hitta de riktiga svaren. Detta är det aktiva "arbetet" bakom personlig utveckling. 

På vägen, vid lägerelden eller till frukostkaffet har vi tid för samtal och gemenskap. Våra vildmarksterapeuter är med hela vägen som stöd och vägledare. 

 
Genomgå en såväl fysisk som inre resa när du aktivt tar din personliga utveckling till en ny nivå. 
Vem kan följa med på Urban Vikings Vildmarksterapi?
Familjer i alla konstellationer. 
Du och dina vänner. 
Arbetsgrupper eller kollegor. 
Bara dig. Vem du än är.
PNG Transparent_Aurora.png
PNG Transparent_Red.png
Urban Viking
Ett helhetskoncept med effektiva tillvägagångssätt för att förbättra din livskvalitet. 
Håll dig uppdaterad
©2021 Urban Viking Engberg
  • Facebook - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle